Hallo!
Det er lov å skryte av seg selv en gang i blant, til tross for at vi lever i jante-Norge? Jeg har nemlig vært veldig flink i dag *haha*. Jeg har satt av hele denne uken til å jobbe med bedriftsøkonomi, siden jeg skal ha eksamen i dette i februar… Så jeg stod opp tidlig, drakk litt kaffe, ryddet leiligheten, planla dagen, og vips så stod jeg på kjøkkenet og lagde hjemmelagde knekkebrød.
Når dette var spist satte jeg i gang med regningen, og jobbet med dette noen timer, før jeg bare: Ja… Da blir det hjemmelaget blomkålsuppe med filletbacon til middag! Vi spiste dette på søndag også, men nå har jeg fått skikkelig dreisen på det, så då ville A ha det i dag også.
Hvis han ikke anser meg som konemateriale så vet jeg jammen meg ikke hva som går av fyren *haha* Bare tuller… men det er vel lov å være fornøyd over egen innsats.


Vi pratet om det i sta, og kom frem til at denne suppen bare blir bedre og bedre for hver gang jeg lager den, og i dag m-å jeg bare dele oppskriften min med dere, sånn at dere kan ha litt glede av den også.
kremet blomkålsuppeJeg bruker:
1 blomkålhode
2½ dl matfløte
2 dl ekstra lettmelk
2 dl kokende vann
1 ss ekte smør
1 terning hønsebuljong
1 ts salt – 1 ts pepper – 2 ts hvitløkskrydder – 1 ts revet muskatnøtt
Bacon (engelsk filletbacon er suveren)


1: Kutt opp blomkålhodet i små biter og kok det i en kjele med vann
2: Kutt opp baconet i små biter, og stek dette på middels varme mens du holder på med det andre.
3: Hell vannet av blomkålen og legg den i en bolle på vent *hehe*
4: Smelt smør, tilsett 2 dl vann og kok dette sammen med buljongen
5: Tilsett melk, fløte, krydder og blomkål
6: Bland alt sammen med en stavmikser.
Vi liker suppen best uten store blomkålbiter, derfor kverner jeg alt sammen… 
Når alt er kokt og blandet sammen, gjør du deg ferdig med baconet… og dere. . . Når dere skal ha i baconet, ta med all fettet/kraften også. Det smaker helt fantastisk når det blandes med suppen.
suppe