Hei hei

Jeg har ikke pyntet til jul helt enda, men all pyntet er hentet opp i leiligheten, så det står i hvertfall klart! Skal prøve å vente til helgen i hvertfall, for da er det jo bare én uke igjen til første søndag i advent *hehe*.


Men nå som julen nærmer seg, betyr det også at eksamensrushet nærmer seg, og da er matinntaket ekstra viktig har jeg erfart. Derfor startet jeg dagen med å kokkelere litt på kjøkkenet, og lagde derfor noe vi kunne spise til frokostene fremover.
Jeg har tenkt tanken om å lage hjemmelagde knekkebrød mange ganger før, men det har aldri blitt noe av… men etter at jeg lagde hjemmelaget blomkålsuppe i går kveld kom jeg i riktig modus, så nå står det rykende ferske knekkebrød på kjøkkenbenken vår, klare for stressende eksamensfrokoster.
knekkebrødJeg er veldig glad i knekkebrød, men for de av dere som har smakt hjemmelagde knekkebrød så kjenner dere sikkert til følelsen av at det plutselig blir en nedtur å spise ryvita, rugsprø eller wasa knekkebrød etterpå. Det er en fare for at jeg må svinge meg rundt på kjøkkenet litt oftere med andre ord, ettersom at dette var latterlig lett og ufattelig godt.


Anines hjemmelagde knekkebrød:
– 3,5 dl sammalt rugmel
– 2 dl Solsikkekjerner
– 2 dl Linfrø
– 3,5  dl Lettkokte havregryn
– 2 ts Kanel
– 6-7 dl Vann ( jeg tok bare litt og litt)
– ½ ts salt

Forvarm ovnen på 170° mens du lager røren. Ha det halvparten av det tørre i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å kverne kornene før du blander inn vannet, (Det skal ikke være rent mel, men litt oppkuttet).
Legg røren utover to stekebrett med bakepapir. Fordel røren utover med en slikkepott og sett dem inn i ovnen.
Ta dem ut igjen etter 30 minutter-ish og skru ned varmen til 100°, og del opp blandingen med en pizzakutter, før du setter dem inn i ovnen igjen… Jeg byttet plass på stekebrettene her.
La de så stå inne i ovnen i 10 minutter, før du tar dem ut igjen og legger knekkebrødene over på en rist.
Bare stable dem rundt på risten, og sett dem så i midten av ovnen. Ha ovnen litt åpen, og la de stå der i 20 minutter.
hjemmelagetDet ser kanskje ut som en stor jobb, men når jeg får til dette med én hånd… da klarer alle det. Det eneste jeg fikk hjelp til på morgenkvisten var å kutte opp knekkebrødene, for det ble nemlig et umulig prosjekt for venstrehånden *haha*


Det ble to knekkebrød på meg til frokost i dag, og det smakte helt himmelsk! Det blir jo faktisk umulig å gå tilbake til de typene man kjøper i butikken nå som jeg vet hvor lett det var å lage selv. Masse smak, masse fiber og næring, og jeg tror faktisk at alt av pålegg er godt på dette her.

NAM!