Adlinks

OK…
Hvis du ikke har vært i butikken og handlet inn til søndagsfrokosten enda, bør du skrive ned disse ingrediensene på handlelisten din: Økologisk mandelmel (ikke fettredusert), agavesirup, Grillstad bakon, ekte smør, egg, melk og bakepulver.


Jeg har alltid elsket pannekaker, og da jeg fikk smake amerikanskje pannekaker for noen år siden, med bacon og lønnesirup ble jeg helt frelst. Det er kjempegodt og mettende til helgefrokost å være, og derfor har jeg forsøkt å forsunne pannekakene en smule, og som jeg nevnte i forrige innlegg dette er en ny favorittoppskrift. Du faktisk prøve denne en eller annen gang, haha!
pannekakerInngrediensene har du jo over her, men grunnen til at jeg anbefaler ikke fettredusert mandelmel er fordi den fettreduserte fort gir en smak av marsipan. Jeg elsker marsipan også, men når jeg lager kaker, pannekaker eller annen bakst så er det ikke marsipan jeg har lyst til å smake. Sååå, derfor anbefaler jeg denne i stede, og den finner du i flere nettbutikker eller på helsekosten.
sunne amerikanske pannekaker∴ Jeg brukte to egg, en ts bakepulver, 4-5 ss mandelmel og en skvett med melk til røren. Røren skal være litt tykkere enn en vanlig pannekakerøre. Dette ga oss tilsammen 8 pannekaker, altså 4 små til hver av oss.

∴ Baconet freste jeg opp i stekepanen først, og filetbaconet fra grillstad er vistnok en del magrere enn de andre typene. Når disse var sprø og fine, la jeg dem til side på et papir slik at det fikk avkjølt seg og sluppet litt av fettet mens jeg holdt på med pannekakene.

∴ Når du steker pannekakene, tilsett alltid en liten ts med ekte smør i pannen, slik at de får den gyldne og fine fargen, en tynn sprø hinne og mer smak. La de ligge i pannen på middels varme til du ser det blir så luftbobler på overflaten, for da er det på tide å snu dem til den andre siden.

And that’s it! Kjempegodt, lite usunt fett, litt for mye salt i baconet men er det helg så er det helg, og da er det lov med en litt ekstra digg frokost.
perfekt helgefrokostMen man kan jo ikke ha amerikanske pannekaker uten sirup, og etter en litt lenger samtale med de ansatte på helsekost butikken, falt valget på denne mørke agavesirupen. Denne er økologisk, 25% søtere enn sukker, har ikke mye karbohydrater og har ikke noe fett. Jeg var veldig spent da jeg testet den ut på pannekakene, for hvis det hadde smakt vondt måtte jeg jo kastet hele tårnet, men det var kjempegodt!

For å være helt ærlig så er dette helt klart den beste pannekakeoppskriften jeg noen gang har brukt, og det blir vanskelig å lage dette på noen annen måte fremover ettersom at det ble så sinnsykt digg.

Håper virkelig at noen av dere tester ut dette i morgen, for hvis du er like glad i pannekaker som meg, kommer du til å elske dette her.