SØNDAGGod søndag formiddag ♡ Da jeg våknet i dag fikk jeg veldig lyst til å lage frokosthorn, med fyll av ost og skinke til frokost. Jeg fant frem en oppskrift, men jeg hadde verken gjær eller nok hvetemel til å lage dette, så da måtte jeg prøve meg på noe annet. Første tanken gikk til rundstykker, men resultatet ble faktisk noen veldig gode scones *etter min mening!*A ble ikke helt overbevist, men jeg syns det var kjempegodt, så for de av dere som er glade i scones… Try it!
scones 1Jeg brukte: 50 g hvetemel, 20 g havregryn, 10 g sesammel og 10 g mandelmel… 10 g linfrø, 1 ts bakepulver, 2 ss sukrin og 1 ts salt. Blandet det tørre sammen, og smeltet deretter 1 ss smør (ordentlig smør!), 1 dl lett melk og 1 egg. Blandet det våte inn i det tørre, til det var en litt klissete deig.
___________________________________________________________________________________________________________________
Deretter legger du fire «klaser» på et stekebrett med bakepapir, og setter det i ovenen på 180-200 grader. Med denne røren fikk jeg 4 ganske store scones. Jeg tok desverre ikke tiden mens de stod i ovnen, men det både lukter godt og får en gylden farge når de er klare. De skal ikke være helt harde når de tar dem ut, men litt myke, så bare følg med og kjenn gjerne litt på dem før du tar dem ut.
sunne scones
Neste gang skal jeg lage tranebærscones, for da trenger man ikke pålegg (syns jeg). Men i dag syns jeg det var veldig godt med kryddeskinke og en skive gulost!

Fin og veldig god søndagsfrokost for de som liker scones *hehe*, også var det jo ikke så forferdelig usunt heller til helgefrokost å være… anbefales på det sterkeste!