Hei hei ♡ og god søndag, fine dere! Nå som jeg har en liten minipause fra lesingen, tenkte jeg at jeg kunne gi dere noen av mine studietips, siden det er et par stykker som har etterlyst det. Jeg er desverre ikke en student med bare A’er på kortet *hehe*, så noen superwoman er jeg ikke på denne fronten, men resultatene har forløpig vært gode nok til at jeg vet at min studieteknikk funker for meg i hvertfall.
SONY DSCRydd ♡ : Jeg er en veldig rotete person, men når jeg skal jobbe med skolearbeid syns jeg det er godt å ha det ryddig rundt meg. Da fokuserer jeg kun på det som ligger rett foran nesen min, og slipper å ha i bakhodet at det er en sokk bak meg som burde ligget i skittentøyskurven. Bøker, skrivesaker, musikk, kaffe og vann… ikke noe mer skal være i min sone. 

Struktur ♡ : Uten å ha en viss struktur blir det lett kaos både i pensum og i hodet ditt/mitt, så det gjelder å planlegge, vite hva du skal gjøre osv. For min del så holder jeg nå på å lese igjennom notatene for hvert kapittel, samtidig som jeg leser kapittelet i boken slik at jeg kan fylle ut for hånd på papiret hvis det er noe jeg føler burde vært med, eller som gjør det lettere å forstå. Det høres kanskje komplisert ut, men når man skal kunne teorier og definisjoner i så mange kapitler så føler jeg at dette er den raskeste og beste måten å gjøre det på… for meg! Så langt har det gått veldig bra! Et kapittel om gangen… step by step. Da vet jeg akkurat hva jeg skal gjøre til en hver tid.
SONY DSC
Pauser ♡ : Når det kommer til pauser, så skjønner jeg ikke hvordan noen klarer å lese pensum i flere timer i strekk, uten pauser, uten å notere eller noen ting. Da blir jeg bare ufokusert, frustrert og husker ingenting av det jeg har lest. Jeg tar som regel 1-2 pauser i timen, enten for å spise eller for å strekke litt på beina, sjekke sosiale medier osv. Jeg pleier også å ta «fri» på kveldene, da det for meg er viktig å slappe av også, til tross for en stressende periode. Stå opp tidlig, kom i gang med lesingen og jobb effektivt hele dagen, så kan du ta en velfortjent pause etter at «arbeidsdagen» er over.

Musikk ♡ : Jeg er veldig glad i musikk, men det funker overhodet ikke å høre på den vanlige musikken din når du skal lese. I hvertfall ikke for meg, for da er underbevisstheten min plutselig i sangteksten i stede for å fokusere på teksten i boken, selvom jeg forsøker å konsentrere meg. Dette er litt sært, men studiespillelisten min inneholder en haug av klassisk musikk, med bare instrumenter og ingen stemmer. Dette er ikke sånt jeg hører på til vanlig, men akkurat når jeg skal jobbe med skole, får dette meg til å komme inn i min helt egne verden, og jeg får med meg så-mye-mer av det jeg jobber med.
SONY DSCSå… dette er mine beste tips i hvertfall. Men som sagt, jeg er ingen super-elev på karakterfronten, men jeg er flink til å strukturere arbeidet mitt, slik at jeg får gjort akkurat det jeg har planlagt. Alt sitter selvfølgelig ikke like godt *vil ha klisterhjerne*, men da får du i hvertfall en oversikt over hva du kan og hva som sitter dårligst…

Men noen siste små tips til dere som er opptatt av dette innlegget her *hehe*. – Ikke start en blogg (det tar altfor mye tid), ikke drikk deg kanakas en dag selvom du ønsker å være sosial (et glass vin og en filmkveld er greit, men hæla-i-taket-fest ødelegger mye for dagen derpå) og tenk positivt… Ta det med ro, pust, spis og ikke stress.
SONY DSCHar du noen studietips til meg så må du gjerne komme med dine også!