Hei hei ♡ De av dere som har lest bloggen min lenge vet kanskje at fisk ikke er den store favoritten hos meg… Jeg har forsøkt å lage både torsk og laks tidligere, og det går ned, men det blir liksom ikke til at jeg setter det på menyen uke etter uke.
___________________________________________________________________________________________________________________
Men forrige uke kom jeg over en oppskrift hos Marthe, som jeg bestemte meg for å teste ut. Laks med majones og hjemmelaget potetstappe kan jo ikke bli feil, og det hadde jeg helt rett i! Vi lagde dette for første gang på søndag, og måtte ha det til middag igjen allerede i dag, siden det var så godt! Så hvis det er fler enn meg som sliter litt med fisken, ville jeg absolutt testet ut denne oppskriften
SONY DSCJeg har lagd dette utifra oppskriften til Marthe som sagt… så jeg skal ikke ta æren for dette her, haha!
1: Kok opp en kasserolle med vann, og tilsett potetene.
2: Smør en ildfastform med smør eller olje, legg laksen her og press ut majones over filletene. Jeg brukte smør i stede for olje, og lett majones. Krydre deretter fisken med salt og pepper *eller annent godt krydder, som funker til fisk!*
3: Sett fisken i en varm ovn, 200 grader, mens du går over til potetene igjen.
4: Når potetene er myke, heller du ut vannet og tilsetter 1 ss med ekte smør, litt estra lett melk og krydder. Vi bruker salt, pepper og litt grillkrydder i stappen… Mos dette med en «moser», til det er en fin potetstappe.
SONY DSCOg det er dét! Du ser når fisken er ferdig, og så er det bare å koooose seg med maten.

Dette falt i hvertfall veldig i smak hos meg, og det er ikke bare bare for å si det sånn!