Alt er ikke som det ser utJeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men i det siste har jeg lurt på om visse bloggere har redigert bildene sine litt mer enn vanlig? Plutselig har alle så sinnsykt glatt hud, de flotteste øyene og det hviteste gliset.  Ikke at det er noe galt i det, for det er jo gøy og holde på med bilderedigering, og i og med at vi skal klistre trynene våre utover dataskjermene til tusenvis av fremmede mennesker, er det jo viktig og se o-k ut. Men, se på det første bildet her, og deretter det under denne teksten… Sistnevnte har jeg kun redigert med lys og fargetoner som rød og blå for og få det svake rosaskjæret i bildet. Slik som jeg gjør på alle bildene mine. På bildet over *hvor jeg selv syns jeg ble mye penere, haha* har jeg gjort øyene mine klarere, gitt meg større lepper, brunfarge og mer maskara. Overdrev selfølgelig litt, siden jeg hadde dette innlegget i bakhodet, men uansett, men jeg syns selv at jeg ser mer våken og mye freshere ut på det øverste, hvis vi ser bort ifra de litt kunstige øyene. 
b2På bildet under her har jeg latt meg rive med enda mer, og har både blitt slankere i ansiktet, fått større og blå øyne *jeg har egentlig grønn-brune* Jeg har fått smalere nese, større lepper, mer maskara, brunfarge, «botox» i skinnene, glattere hud og lysere hår. På bildet til høyre syns jeg selv at jeg ser ut som et mislykket oprasjonsforsøk, men uansett…Freshere enn på det bildet til venstre, og jeg er sikker på at fler av dere hadde trykket dere raskere inn på bloggen min om det var det bilde til høyre som dukket opp som hovedbilde på bloglovin. *eller tar jeg feil?*
redigerer bildene sine
Det jeg egentlig vil frem til med dette innlegget er at dere som bloggere og blogglesere, ikke må tro på alt dere ser på nettet. Dette er gammelt nytt for de fleste, men det jeg har gjort på disse bildene, er helt simple redigeringer som jeg brukte fem minutter på! Jeg syns det nesten var litt skummelt, for jeg har selv tatt meg selv i og tenke at: Jeg skulle gjort alt for og ha den huden! De øyene, den nesa og de hvite tennene! Men, etter og ha oppdaget dette her ble jeg litt i tvil om de bildene jeg har av noen av mine bloggforbilder i hodet, er så ekte som det virker som på bildet…
SONY DSCJeg tenker at det selvfølgelig er greit og redigere bildene sine litt ekstra hvis man for eksempel har en skikkelig dårlig dag, og ser grå ut i trynet, har fått et skikkelig kviseutbrudd over natten eller bare vil ha noen litt annerledes bilder på bloggen den dagen. Men da bør man vel være såppas ærlige og si at man har hatt det litt gøy i redigeringsprogrammet den dagen kanskje? Av respekt til leserne mener jeg… og i hvertfall ikke nekte for det når du får spørsmål om redigeringsmetoden din.

Jeg har selv redigert bort kvisete hud *som jeg faktisk får i visse perioder, og som kan være ganske ille til tider*, men det er en prikk her og en prikk der, så det har jeg rett og slett ikke hengt meg opp i. Det er jo ren usikkerhet på seg selv faktisk, men jeg bør kanskje la kvisen i panna bli igjen på bildet neste gang den dukker opp?  Små endringer kan gjøre ganske store forskjeller med et bilde, og ikke minst gjøre store forskjeller i en blogglesers hode når de ser det.
SONY DSCVille bare dele dette med dere, for det må da være fler enn meg som har tenkt dette i det siste? Alt er ikke som det ser ut som noen ganger, og det er viktig og huske på. Bilder i moteblader er én ting, men «nettdagbøker» er noe annet. Her har flere mennesker tillit til «deg» som blogger, og forventer vel mest sansynlig og treffe den glate huden, de klare øyene og det glinsende håret også hvis hun går på deg på gata, eller ser deg på bussen.

Frå nå av tror jeg at alle bloggere har kviser, potetneser og flisete hår helt til jeg møter dem i ekte person. Så får jeg heller en positiv overaskelse! *høhø*