diy1Jeg har et stort problem når det kommer til bukser… Jeg kommer inn i de fleste, men problemet er alltid det samme, de er nemlig for lange. Det eneder derfor opp med at jeg bretter «skinny-jeansene» innover, og de som er litt mer «baggy» utover. Litt lei for og si det sånn! Men, Mammaen min som er hele 155 cm høy har brukt denne metoden lenge, og nå har jeg endelig kastet meg på jeg også. Det du trenger ser du på bildet over her, og det tar deg ca 10 minutter og legge opp buksen.

Du får naturligvis ikke den sømmen nederst på buksen, men helt ærlig, så gjør det meg ingenting. Heller en bukse uten søm, med riktig lengde, enn en altfor lang bukse, hvor sømmen ikke syns uansett fordi den blir «krøllete» nederst. 
DIYj1: Ta på deg buksen, og brett en kant opp til den lengden du ønsker. Fest med en sikkerhetsnål, eller dra den av deg forsiktig, så du ikke mister bretten. 2: Klipp av buksen, ca 3cm under punktet der buksen skal stoppe. 3: Ta sømfixen og klipp av en passe lengde. 4: Vreng buksen, brett inn kanten på buksebenet (ca 3cm) og legg sømfixen inni bretten. 5: Bruk så strykejernet og gjerne et med dampfunksjon. Stryk på bege sider av bretten. 6: Legg buksebeina over/under hverandre og mål opp hvor du skal klippe for og få dem like. Samme som sist egentlig, ca 3cm… Men du ser godt når dem har like lengder når du legger dem sammen slik som på det siste bildet. Da er det bare og gjøre det samme en gang til. Når du er ferdig lar du buksen ligge og kjøle seg ned.  
føretterNå er denne Acne buksen litt vid helt nederst så den er litt «stor» rundt ankelen, men det funker helt fint. Jeg har gjort dette på to av jeansene mine som har skinny-legs og de ble helt perfekte! Så, er du like heldig som meg, og sliter med og finne bukser med passende lengder, har du løsningen her!

Sømfix får du foresten kjøpt på de fleste butikker som selger gardiner, sengetøy etc. Jeg mener og huske at jeg kjøpte det på Princess, til hele 35 kr, og jeg har ikke brukt opp en pakke på 3 bukser en gang… Det har de fleste råd til.

Lykke til!