Hei hei! Det er noen som har etterlyst oppskriften på kokosbollene jeg lagde i går, så her får dere den. . .

Du trenger
5 eggehviter
5 gelatinplater
6-7 ss sukrinsukker
 Vanilje-essens
Kokosmasse (mengde etter eget ønske)
 3 pakker med 70 % mørk sjokolade


Jeg fikk ideen fra Kristine Weber, men forandret litt på ingrediensene. Brukte blant annet ikke sukrinmelis, men sukker. Jeg ville også ha kokos inne i bollene til en forskjell.

1: Legg gelatinplatene i kaldt vann
2: Pisk eggehvitene og tilsett sukrin, vanilje-essens og kokkosmasse litt etter litt
3: Klem så vannet av gelatinplatene
4: Smelt gelatinplatene i 0,5 dl kokende vann
5: Hell deretter de smeltede gelatinplatene i røren med en tynn stråle ( Visp kraftig )
6: Form marengsen slik du vil ha dem og sett dem til kjøling (30 min). For å forme marengsen brukte jeg «toppingredskaper», og sprøytet ut marengsen, og formet dem slik jeg ville ha dem. Små, søte marengstopper.
7: Smelt sjokoladen i et vannbad og hell det deretter over kokosbollene.
8: Strø kokosmasse på toppen, og sett bollene på kjøling igjen

That´s it!

Som jeg nevnte i forrige innlegg, er ikke disse så altfor usunne heller. Hver bolle inneholder omkring 60 kcalorier.